Landgoed De Ploeg
Concert 12 maart 2017

Het volgende concert in de Koestal is op 12 maart 2017

 

Programma:

Ludwig von Beethoven - sonate in D opus 12 nr 1

Cesar Franck - sonata in A

 

Musici:

Stephan Kiefer - piano

Marieke de Bruijn - viool

 

Aanvang: 15.00 uur

zaal open 14.30 uur

 

adres: Greutelseweg 61 wenum wiesel

om te reserveren stuur een mailtje naar: info@mariaadriana.com

Of koop vast tickets op: www.mariaadriana.com

Toegang: € 25,- standaard, € 17,50 korting (pensionstalhouders, jeugd tot 25 jaar, donateurs Stichting de Ploeg)

Inclusief koffie en thee.

Stephan Kiefer is sinds 2004 solo-pianist bij het Radio Filharmonisch Orkest. Hij studeerde aan de Musikhochschule in Hannover bij Karl-Heinz Kämmerling en Roberto Szidon. Na zijn studie heeft hij verschillende beurzen ontvangen en concerteerde als jong talent in Duitsland. Hij is  momenteel internationaal werkzaam als kamermusicus, en nam met verschillende artiesten c.d.'s op bij onder andere uitgeverij Harmonia Mundi.

 

Marieke de Bruijn over het programma:

Een tijdje geleden las ik het dagboek van student Tom de Booij die in 1943 was ondergedoken op de boerderij De Ploeg. Zo begint het:

" Dagboek 1943
Het werd steeds dreigender om te blijven studeren, 6 februari ben ik met de trein van het Muiderpoort station in  Amsterdam naar Wiesel gegaan om onder te duiken. Ik kreeg onderdak bij Louis Dobbelmann, een herenboer, die mij heeft aangenomen als boerenknecht. Het was een groot landhuis  waar hij met zijn moeder woonde. Ik kwam binnen in de grote kamer waar zaten Liesbeth Dobbelmann, zuster van  Louis, en Odette van Walt van Praag. Haar man was militair in Engeland. Zij hadden de grammofoon of de radio aan, maar het was de sonate voor viool en piano van César Franck. "

Deze regels raakten mij, dit ging over de plek waar ik opgegroeid ben, de boerderij van mijn ouders. Ik nam mij voor om de sonate van Cesar Franck op deze boerderij, in de stal waar ook toen de koeien gemolken werden, uit te voeren.

Samen met pianist Stephan Kiefer speel ik op zondag 12 maart de Sonate in A van Cesar Franck, en ook de sonate in D opus 12 van Ludwig van Beethoven in de Koestal. Ik hoop van harte u te zien bij het concert!

 Lijst met albums
Paarden en Pony's op De Ploeg

Hier vind je foto's van de paarden en pony's op de Ploeg, zowel van de eigenaars Frans en Mieke als van de stalgasten.

Groninger dekhengsten

De Groninger dekhengsten Mats en Borre

Safaritent

Safaritent te huur.