Landgoed De Ploeg
Midwinterconcert zondag 10 januari 14.00 uur (uitverkocht)

Het concert is uitverkocht, maar het kan zijn dat er afmeldingen zijn, wilt u graag op de wachtlijst, stuurt u dan een mailtje naar info@mariaadriana.com, dan houden we u op de hoogte van de plaatsen.

Joseph Haydn - Strijkkwartet  opus 76 nr 4  "Sonnenaufgang"

Ludwig von Beethoven - Strijkkwartet nr 11 in f mol opus 95 “Il Serioso”


zondag 10 januari   14.00 uur (zaal open 13.30 uur)


Door het Maria Adriana Srijkkwartet

Maria Adriana de Bruijn - viool 1

Jacob Plooij - viool 2

Laura van der Stoep - altviool

Jos Teeken – cello

Graag verwelkomen we u bij dit eerste concert in de gerenoveerde Koestal. Binnen zal het lekker warm zijn, en mensen die van fietsen houden en deze middag op de fiets komen zullen wij belonen met gratis glühwein!

Informatie: info@mariaadriana.com

tickets aan de kassa en reserveren tickets: www.mariaadriana.com

"Strijkkwartet spelen is alsof je participeert in een schilderij, alsof je bij wijze van spreke levend aanwezig bent in, bijvoorbeeld, het tafereel van de nachtwacht. Je bevindt je midden in de geschiedenis, in een andere tijd en dimensie. Het is echt een feest deze twee zeer beroemde strijkkwartetten te kunnen spelen. Ze zijn beide zo beroemd dat ze in de loop van de geschiedenis een bijnaam hebben gekregen: ‘Sonnenaufgang’ en ‘Il Serioso’. Waarom ze zo heten is te natuurlijk horen, maar ik zal in het concert daar zeker meer over vertellen. het zijn twee meesterwerken die je niet vaak genoeg gehoord kunt hebben. "

musici

Maria Adriana (Marieke) de Bruijn, studeerde aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam en behaalde daar in 1995 haar diploma cum laude. Gedurende twee jaar studeerde zij aan de University of Wisconsin in de Verenigde Staten. Zij nam deel aan vele internationale masterclasses en festivals. Na haar afstuderen werkte zij als freelance musicus in vele Nederlandse orkesten en ensembles waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het  Schönbergensemble. Gedurende zeven jaar speelde zij als vast lid in Amsterdam Sinfoniëtta. Sinds 2002 is zij zich gaan specialiseren in kamermuziek en muziektheater. Zij verdiepte zich in andere muziekstijlen zoals Argentijnse Tango en Gipsy- en Jazzmuziek. Zij initieert eigen projecten, waarbij zij met haar ensembles werkt aan muziektheater, concerten voor kinderen of ouderen, en concerten waarbij samenwerking wordt gezocht met andere disciplines zoals theater, literatuur, beeldende kunst en dans. Omdat zij het belangrijk vindt dat kinderen met live uitgevoerde muziek in aanraking komen maakte zij met verschillende ensembles kindervoorstellingen. Het doel van deze kinderconcerten is om klassieke muziek van alle tijden en windstreken op een manier te brengen die kinderen aanspreekt. Daarbij hoort veel visueel effect, liedjes en interactie. Haar laatste project is “De Kleine Mozart” over het leven van de jonge Mozart. Naast de Maria Adriana concerten is ze concertmeester bij Het Promenadeorkest, het Nederlands Theaterorkest, Het Begeleidingsorkest en The Dutch String Collective. Ze treedt op met vele Nederlandse artiesten zoals Ellen ten Damme en Douwe Bob, en is geregeld in de studio te vinden voor het opnemen van filmmuziek en popmuziek. Zij is één van de 50 musici van het muzikantencollectief Splendor Amsterdam.

Jacob Plooij is geboren in Australië en woonachtig in Nederland. Na het behalen van zijn Bachelor of Music in Hobart, Tasmanië Australië, is Jacob naar Sydney vertrokken. Hij heeft daar fulltime gewerkt als violist met o.a. The Australian Chamber Orchestra en the Australian Opera and Ballet Orchestra. Hij was eerste violist van het voornaamste electro-acoustische ensemble in Australië, the Electra String Quartet en trad op met dansers van het Australian Dance Theatre op  het dak van het Sydney Opera House tijdens de Millenium festiviteiten. In 2000 kwam Jacob naar Nederland, waar hij zijn creatieve ontwikkeling heeft voorgezet en zichzelf heeft gevestigd als een veelgevraagde violist voor kamermuziek, sessie violist en performer. Vanaf 2001 tot 2007, Jacob was tweede violist in Nederlands enige 100% hedendaags klassiek strijkkwartet, het Zephyr Kwartet. In 2008 werd hij gevraagd door Ellenoor Bakker als muzikant en componist voor het internationaal befaamde DOGTROEP. Tot op heden heeft Jacob's muzikale diversiteit zich gemanifesteerd in het maken van eigen shows, musical-directorschap, composer en performer in vele festivals, lokatie theater en culturele evenementen. Hij gaf optredens en opnames met o.a. jazz-musici , etnische muziek en rock/pop projecten, Weshm ( een Marokkaans ensemble uit Nederland ), Powderfinger, miss Antartica, Amy MacDonald, Tim Knoll....Zapp ! Sting quartet and the list goes on....

Laura van der Stoep studeerde viool bij Emmy Verhey en Chris Duindam, en altviool bij Prunella Pacey aan het conservatorium van Utrecht. In 2001 behaalde zij daar haar eerste fase viool, gevolgd door haar eerste fase altviool, met onderscheiding, in 2002. Zij studeerde ook in de Verenigde Staten en volgde vele masterclasses. In september 2004 werd Laura toegelaten tot de Koninklijke Concertgebouwacademie, een stageplaats in Het Koninklijk Concertgebouworkest. Als solist was Laura o.a te horen in de romanze van Bruch, zijn dubbelconcert voor klarinet en altviool, (met Lars Wouters van den Oudenweijer), Mozarts Symphonia Concertante, (met violiste Cecilia Bernardini) en in het voorjaar van 2007 en 2009  gaf Laura met verschillende orkesten vertolkingen van onder meer "Trauermusik" van Hindemith, Hoffmeisters altvioolconcert, het vioolconcert van Beethoven en verschillende vioolconcerten van Vivaldi. Zij was aanvoerder altviool in Het Gelders Orkest, Radio Kamerfilharmonie en momenteel werkzaam als aanvoerder altviool in het Nederlands Philharmonisch orkest. Als kamermusicus was Laura jaren vast verbonden aan het Jenufa Kwartet en nu is zij vast lid van ensemble A(i)rco. Daarnaast verleent zij haar medewerking aan talrijke kamermuziek projecten (bijvoorbeeld tijdens het Internationaal kamermuziekfestival Den Haag en Festival Classique) en cd opnamen, waaronder die van het Valerius ensemble en het Ives ensemble.

Jos Teeken studeerde cello aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij de Franse cellist Jean Decroos. In 1994 behaalde hij daar zijn diploma uitvoerend musicus. Tijdens zijn studie won hij met zijn pianotrio een tournee naar Roemenië en speelde hij in het Radio Filharmonisch Orkest. Sinds zijn afstuderen is hij een veelgevraagde freelancer en speelt als zodanig in alle grote Nederlandse orkesten. Gedurende twee jaar was hij solocellist bij Sinfonia Rotterdam. Jos Teeken is ook werkzaam als kamermusicus. Naast zijn eigen pianotrio Het Van Haarlem Trio en Het Vondelkwartet speelde hij in het kamermuziekfestival van Emmy Verhey en in diverse muziektheater producties: Natland, De Veemfabriek, Het Filiaal. Hij speelt continuo bij de passies van Bach. Hij is veel gevraagd voor studio-opnames met artiesten als Ellen ten Damme, Douwe Bob, Theo Nijland, Tangerine, Tim Knol en voor filmmuziek. Hij toerde met diverse ensembles in Brazilië, Siberië en Colombia.

 

 

 
Lijst met albums
Paarden en Pony's op De Ploeg

Hier vind je foto's van de paarden en pony's op de Ploeg, zowel van de eigenaars Frans en Mieke als van de stalgasten.

Groninger dekhengsten

De Groninger dekhengsten Mats en Borre

Safaritent

Safaritent te huur.